دليل باد كردن باتری گوشی چیست؟

دليل باد كردن باتری گوشی چیست؟

در زمانی زندگی می‌کنیم که گوشی موبایل از هر وسیله‌ای برای ما حیاتی‌تر شده است. هر گوشی موبایل، تبلت، ساعت‌های هوشمند و لپ تاپ و… دارای باتری می‌باشند و در صورتی که شارژ آن باتری به اتمام می‌رسد باید حتما آن را شارژ کرد تا بتوان دوباره از آن استفاده کرد. وقتی گوشی را از مراکز معتبر خریداری می‌کنیم، باتری اصلی روی دستگاه نصب شده است. اغلب باتری‌هایی که اصل می‌باشند از مواد اولیه خوبی بهره‌مند شده‌اند و به همین علت سریع‌تر و کامل‌تر شارژ می‌شوند. گاها پیش می‌آید که وقتی گوشی را شارژ می‌کنیم یادمان می‌رود آن را از شارژ خارج کنیم و شاهد باد کردن و متورم شدن باتری می‌باشیم. در این مقاله قصد داریم درباره دلیل باد کردن باتری گوشی صحبت کنیم و همچنین موارد جلوگیری از آن را به شما آموزش دهیم.

باد کردن باتری گوشی

باد کردن باتری گوشی

 

باد کردن یکی از مسائل و مشکلات سخت افزاری در هر گوشی می‌باشد. در این صورت باتری گوشی به حدی باد می‌کند که انگار در حال انفجار است و درب گوشی به سختی بسته می‌شود. این موضوع به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود که بیشتر مربوط به استفاده نادرست کاربران از گوشی موبایل است. یکی از این کارهای اشتباه استفاده از شارژهای نامعتبر و یا زیاد ماندن گوشی در شارژ می‌باشد.

در اکثر گوشی‌ها از باتری لیتیوم-یونی استفاده می‌شود. این نوع باتری‌ها از انواع بهترین باتری‌ها می‌باشند اما به این منظور نیست که تا ابد سالم می‌باشند و هیچ گاه خراب نمی‌شوند. باتری‌های لیتیوم-یونی بعد از مدت‌ها زود تخلیه می‌شوند و ظرفیت نگهداری شارژ برای آن‌ها کم‌تر می‌شود و آن هم به دلیل ساخت و ماهیت این نوع باتری است. مشکل بعدی این است که این نوع باتری باد می‌کند و متورم می‌شوند.

دلایل عمده باد کردن باتری گوشی چیست؟

  • شارژ اضافی یا بیش از اندازه شارژ شدن: همان طور که یک انسان ممکن است در اثر زیاده روی موادر مخدر یا دارو آوردوز بکند، باتری موبایل هم در اثر شارژ اضافی آورشارژ می‌شود و به همین منظور باتری متورم می‌شود.
  • استفاده از شارژر غیر اصل یا در اصطلاح فیک است: اغلب ما پس از مدتی مجبور می‌شویم شارژر جدیدی خریداری کنیم. اکثر اوقات نیز شارژری که می‌خریم غیر اصل است و یا کپی می‌باشد و این عامل سبب باد کردن باتری گوشی می‌شود.
  • تعداد دفعات شارژ کردن؛ در طول روز بسته به نوع استفاده از گوشی یا تبلت احتیاج به شارژ شدن دارند. هر چقدر که این باتری‌ها پر و خالی شوند مصرف سلول‌های باتری زیاد می‌شود و در نهایت عمر باتری تمام می‌شود و در اصطلاح فاسد می‌شود.
  • گرم شدن باتری؛ باتری پس از مدت‌ها استفاده دچار مشکلاتی می‌شود که یکی از عوامل و علایم آن داغ شدن باتری و موبایل می‌باشد.

انواع باد کردن باتری گوشی

  1. باد کردن از نوع گاز: هرگاه باتری‌های گوشی یا تبلت یا هر نوع وسیله هوشمند دیگری تولید می‌شوند، برچسب توصیفی روی آن کشیده می‌شود که هدف آن نمایش نام و نشان آن باتری است. باتری‌ها در اثر گذر زمان اصولا گاز ناشی از حرکات سلول‌ها و یون‌های درون باتری را تخلیه می‌کنند؛ این برچسب‌ها به دلیل داشتن منافذ هوایی که دارند مانع تخلیه گاز می‌شوند. این گاز نتیجه فعالیت سلولی درون باتری است که در اثر شارژ شدن زیادی و استفاده از شارژ‌های غیر استاندارد و گرمای ایجاد شده بر اثر اشتباه شارژ شدن به وجود می‌آید.
  2. باد کردن از نوع جامد: علاوه بر این، نوعی دیگر وجود دارد که درون باتری واکش‌های شیمیایی در متریال جامد باتری به وجود می‌آید که باعث می‌شود در ظاهر باتری تغییر ایجاد کند و در اصطلاح به این شکل «شکم زدن» می‌گویند.

تورم و باد کردن باتری هم محسوس است و هم نا محسوس یعنی گاهی ممکن است آن قدر جزئی باشد که خیلی متوجه آن نشوید و فقط با شکم زدن و یا شیاری ناشی از ورم باتری روی درب گوشی متوجه بشوید. گاهی ممکن است آن قدر محسوس شود که باعث شود درب گوشی به سختی بسته شود یا در بعضی مواقع اصلا بسته نشود و باعث ایجاد شکستگی روی درب شود و یا باتری از جایگاه و درون گوشی خارج شود.

چگونه از باد کردن پیشگیری کنیم؟

  • از شارژر اصلی برای شارژ کردن استفاده کنید. این مورد از همه نظر مهم است و در گوشی‌هایی که نیاز به شارژری با آمپر ۱.۵ و ولتاژ ۵ نیاز دارد، در صورتی که با شارژری شارژ شود که ولتاژ ۵ و آمپر ۲ شارژ دارد، باعث می‌شود باتری خراب شود. پیشنهاد می‌کنیم راهنمای خرید کابل شارژر را مطالعه کنید.
  • هرگز موبایل یا هر وسیله هوشمند خود را بیش از حد شارژ نکنید. این مورد پس از مدت‌ها خودش را نشان می‌دهد پس شما با شارژ کردن گوشی خود به مدت زیاد با این روش منتظر باد کردن گوشی در طولانی مدت باشید.
  • هنگامی که گوشی موبایل در حال شارژ است از آن استفاده نکنید. در این صورت درون باتری شما دو جریان رفت و برگشتی خلاف هم ایجاد می‌شود که سبب به وجود آمدن انرژی اضافی درونش می‌شود و در نتیجه باد می‌کند.
  • اجازه ندهید باتری موبایل کاملا تخلیه شود. همیشه قبل از اینکه خاموش شود آن را شارژ کنید، این کار سبب جلو گیری از باد کردن می‌شود.
  • باتری‌ها در برابر گرما بسیار خطرناک عمل می‌کنند. شما در هنگامی که از خانه بیرون می‌روید هرگز موبایل خود را روی داشبور ماشین در هنگامی که نور آفتاب مستقیم به آن می‌تابد رها نکنید، یا در خانه در جایی که بخاری آن نزدیک می‌باشد گوشی را شارژ نزنید.

نکاتی که درباره باتری باد کرده باید بدانید

از کجا بفهمیم باتری گوشی باد کرده

 

  • باتری باد کرده را درون فریزر یا یخچال قرار ندهید زیرا این کار به شما کمک نمی‌کند.
  • ممکن است گاهی روی صفحه LCD لکه‌ای را مشاهده کنید و فکر کنید کسی با انگشت آن را ایجاد کرده اما بعد از باز کردن درب گوشی متوجه می‌شوید باتری باد کرده است؛ در این صورت باتری را تعویض کنید.
  • باتری باد کرده احتمال آتش سوزی دارد پس آن را دوباره به شارژ نزنید.
  • برای دور انداختن باتری باد کرده لطفا آن را در ظرف آب نمک بگذارید یا به یک لامپ متصل کنید تا شارژ آن تخلیه شود. سپس آن را در سطل زباله بگذارید.

سخن پایانی

باتری‌های لیتیوم یونی که در موبایل به کار رفته است دارای طول عمری می‌باشند و اگر عمر آن سپری شود فاسد می‌شوند. این باتری‌ها در اثر زیادی شارژ شدن، استفاده از شارژهای غیر اصل و غیر استاندارد و… دچار باد کردن و شکم زدن می‌شوند. برای جلوگیری بهتر است از گرما دور بمانند، زیادی شارژ نشوند، از شارژر اصل استفاده کنید. باتری لیتیوم یونی بادکرده احتمال آتش گرفتن دارند پس بهتر است آن را در گوشی نگذارید و شارژ نکنید بلکه آن را بعد از اتمام طول عمر حداقل ۶ ماهه و حداکثر ۱ساله دور بیندازید. امیدوارم این مقاله از مجموعه بلاگ آرنیک موبایل لذت برده باشید و در حل مشکل‌تان راهنمای مناسبی باشد.

تحریریه آرنیک موبایل
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *