تجربه پر شدن حافظة سیستمهای کامپیوتری، لپتاپ و تبلت با مجموع های از فایلهای ضروری، فیلم و عکس واقعا ناخوشایند است. بهویژه که بهتمامی آنها نیاز داشته باشیم و امکان سبک کردن حافظه داخلی سیستم وجود نداشته باشد. اما خبرخوش آنکه فرشتة نجات ما اختراع شده است. رم ریدرها! این دستگاههای الکترونیکی کوچک و کاربردی توانایی اتصال به پورتهای خروجی سیستمهای کامپیوتری را داشته و حکم خوانندگان منابع ذخیره همچون فلش، کارت حافظه و مموریهای مختلف را بازی میکنند. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا پیرامون کاربردهای این وسیله صحبت کرده و اطلاعات مفیدی در مورد خرید رم ریدر به شما بدهیم.
رم ریدر چیست؟
رم ریدرها نوعی دستگاههای واسط جهت خواندن، نقل و انتقال دادههای موجود در حافظههای قابل حمل با ظرفیتهای متنوع هستند که در کلیه فروشگاههای لوازم دیجیتال قابل تهیهاند. این دستگاه به USBهای دسکتاپ، لپتاپ و تبلت متصل شده و اجازه ثبت، خوانش و ذخیره اطلاعات گوناگون با فرمتهای متنوع را در مموری کارتها و انواع فلش به کاربر میدهند.
نسل جدید رم ریدرهای موجود در بازار دارای پورتهای USB3.0، USB3.1 و USB3.2 و بالاتر است. از خواص مهم این سری پورت ها، سرعت بالای آنها جهت انتقال سریع فایلهای الکترونیکی است. دست های دیگر از رم ریدرها داخلی بوده و از کارتهای حافظه داخلی پشتیبانی میکنند. این سری سرعت انتقال داده کندتری داشته و نسبت به دسته قبلی عملکردی سادهتر دارند.
مزیت های موثر رم ریدر
بسیاری از کاربران ترجیح میدهند با تهیه ابزاری ایمن، به انتقال انواع دادههای الکترونیکی خود پرداخته و در عین حال از کیفیت فایلها مطمئن باشند. از جمله مواردی که شخص کاربر تصمیم به تهیه رم ریدر میگیرد عبارتاند از:
- سرعت بالای انتقال دادههای الکترونیکی
- سهولت استفاده و حمل و نقل آسان
- امکان اشتراکگذاری یک رم ریدر با چندین نوع کارت حافظه
- وجود اسلاتها (شیارهای) چندگانه بر روی رم ریدرها بهمنظور افزایش کاربرد آن جهت اتصال پورتهای گوناگون مانند پورت سی
- عدم نیاز به ابزارآلات جانبی همچون کابل و سایر وسایل جهت اتصال به دستگاه های کامپیوتری
- هزینه به صرفه نسبت به نوع، کیفیت محصول و تنوع سوکت های قابل اتصال
- قابلیت دسترسی بالا و امکان خرید رم ریدر و سفارش آن از کلیه فروشگاه های لوازم جانبی معتبر کامپیوتر بهصورت حضوری یا آنلاین
- افزایش کاربری و فناوری پورت های اتصال در نسل های جدید رم ریدر
- توانایی پشتیبانی از انواع مموری کارت های دوربین، لپتاپ، تپلت، گوشی و غیره
- کاهش مصرف باتری تجهیزات الکترونیکی با به کارگیری رم ریدرها
طبقه بندی رم ریدر
رم ریدرهای موجود در بازارهای لوازم الکترونیک از اشکال و کیفیت های مختلفی بهره میبرند. به همین جهت طیف مختلفی از رم ریدرها در دسترس کاربران بوده و میتوان آنها را به انواع گوناگونی طبقهبندی کرد.
- رم ریدرهای میکرو، کوچک و قابلحمل
- رم ریدرهای تک شیار یا تک اسلات
- رم ریدرهای چند اسلات یا چند شیار با توانایی پشتیبانی از کارت های حافظه متنوع
- رم ریدرهای فست دارای توانایی انتقال دادهها با سرعت بالا و در کلاس کاری متفاوت تر
فاکتورهای ضروری نیازمند بررسی پیش از خرید رم ریدر
با وجود تنوع بسیار زیاد رم ریدر در بازارهای دیجیتال، جهت خرید و تهیه این دستگاه، باید به نکات بیشتری توجه نمود. از آن جهت لازم است به نوع رم ریدر مورد نظر و هماهنگ با کارتهای حافظه و مموریهای موجود توجه شود. از سوی دیگر، سرعت انتقال رم ریدرها با توجه به دستگاه دیجیتال مربوطه اعم از دوربین، فلش، هارد و مموری کارت متفاوت بوده و قابل انتخاب است. اگر کاربر نیازمند انتقال فایل با سرعت بالاتر باشد؛ لازم است از تجهیزات دارای پورتهای USB ۳.۰ به بالا انتخاب کند.
فاکتور مهم دیگر در انتخاب این محصول، اندازه و حجم این دستگاه است. رم ریدرهای کوچک و سبک بسیاری هستند که امکان حمل و نقل آسانتری را به کاربر میدهند. کیفیت ساخت رم ریدرهای هر مارک با یکدیگر متفاوت است. اینکه از برندهای معتبر و شناخته شده استفاده شود، تأثیر به سزایی در طول عمر و کیفیت کار این دستگاهها میگذارد. رم ریدرهای قابل استفاده در گوشیهای موبایل، نیازمند پشتیبانی از فناوری OTG هستند. پس لازم است پیش از اقدام به خرید رم ریدر از سازگاری دستگاه با کارتهای حافظه مورد نظر اطمینان حاصل شود.
توانایی سازگاری رم ریدر، صرفا به مموری کارت ها و فلشهای موجود محدود نشده و باید از توانایی پشتیبانی آن توسط ویندوز دستگاه نیز مطمئن شد. تا جایی که امکان دارد باید از خرید محصولات بینام و نشان اجتناب کرد؛ زیرا این محصولات علاوه بر کاهش کیفیت کار، به سایر سیستم های متصل به خود نیز آسیبزده و امکان سوختن آنها را ایجاد می کند. امکان پشتیبانی پس از خرید محصول، میتواند تضمین خوبی در جهت اثبات کیفیت رم ریدر مورد نظر باشد.
نشانه های خرابی رم ریدر
درصورتیکه رم ریدر توسط دستگاه کامپیوتر شناسایی نشود، لازم است پیشفرضهای موجود بررسی شده و به دلایل عدم امکان استفاده از آن پرداخت. اگر سیستم کامپیوتری به هنگام اتصال رم ریدر به خود پیامی نداده، آن را نشناسد و کمترین بازخوردی را به کاربر بازنگرداند، بدترین سناریوی ممکن اتفاق افتاده است: سوختن رم ریدر مذکور! با این حال لازم است از قطعی اتصالات اطمینان حاصل شود. گزینه بعدی امکان خرابی رم ریدر یا ویندوز در صورت عدم نمایش اطلاعات آن در سیستم است. در این شرایط لازم است یکبار دیگر ویندوز را نصب کرده و درایورهای مادربورد آن را نصب نمود.
سخن پایانی
بسیاری از مواقع ترجیح کاربران برای نقل و انتقال اطلاعات به داخل سیستمهای کامپیوتری یا خروج از آنها، بهره گیری از کارتهای حافظه، فلش و مموری کارتهای گوناگون است. جهت اتصال این محصولات متنوع به کامپیوترهای شخصی، لپتاپ و تبلت، اقدام به خرید رم ریدر یکی از گزینههای مورد نظر خواهد بود. رم ریدرها محصولاتی کاربردی جهت نقل و انتقال ایمن و سریع فایلهای مختلف با فرمتهای گوناگون هستند. درصورتیکه تجربه استفاده از این سری ابزار آلات جانبی دیجیتال را دارید، خوشحال خواهیم شد با ما در میان بگذارید. منتظر نقطه نظرات و تجربیات شما هستیم.
مطلب خوبی بود. من نمی دونستم قبل از خرید رم ریدر باید به چه نکاتی رو توجه کنم. ممنون از مقاله خوبتون.
ممنون از تیم تحریریه