چگونه سلامت باتری گوشی اندرویدی خود را بررسی کنیم؟

سلامت باتری گوشی اندرویدی

همان‌طور که می‌دانید باتری‌ گوشی‌های اندرویدی بعد از مدتی مثل وقتی که تازه آن را تهیه کردید کار نمی‌کنند و این اتفاق به عوامل مختلفی مثل برنامه‌های روی گوشی که از شارژ باتری انرژی زیادی می‌برند گرفته تا طرز شارژ کردن گوشی تلفن مربوط است. در اکثر گوشی‌های اندرویدی نیز از باتری‌های لیتیومی استفاده می‌شود که متاسفانه با گذر زمان دچار افت عملکرد می‌گردند. در این مقاله به راه‌ها و روش‌هایی برای بررسی سلامت باتری گوشی اندرویدی می‌پردازیم.

 

روش تعیین سلامت باتری گوشی اندرویدی

کد سلامت باتری گوشی اندروید

هم اکنون به صورت مخصوص و انحصاری از طریق خود شرکت‌هایی که گوشی موبایل اندرویدی تولید می‌کنند راهی برای تعیین سلام باتری ارائه نشده است اما همچنان روش‌هایی همچون بررسی برنامه‌هایی که از شارژ زیادی استفاده می‌کنند و تعدیل آن‌ها می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. راستش را بخواهید روش‌های فرعی هم مثل اپلیکیشن‌ها و کدها وجود دارند که تا حدی می‌توان به وسیله آن‌ها به سلامت باتری گوشی اندرویدی پی برد.

برای بررسی اولیه باتری گوشی اندرویدی خود به قسمت Setting (تنظیمات) بروید و روی Battery کلیک کنید سپس گزینه Battery Usage را بیابید. در این قسمت ریز نتایج سهم تمامی برنامه‌هایی را مشاهده خواهید کرد که از باتری انرژی می‌برند. این گزینه به شما اطلاعاتی درباره بررسی سلامت باتری نخواهد داد اما حاوی اطلاعات مفیدی درباره‌ی بهینه‌سازی باتری گوشی شما در گذر زمان خواهید داشت.

به این نحو که هرچه برنامه‌های انرژی‌بر بیشتری را محدود کنید در طولانی مدت سلامت باتری گوشی همراهتان بیشتر حفظ می‌شود و هر چه از برنامه‌هایی که شارژ بالایی لازم دارند کم‌تر استفاده کنید عمر باتری گوشی خود را بیشتر تضمین کرده و از گرمای بیش از حد باتری که مجددا باعث آسیب به آن می‌شود جلوگیری کرده‌اید.

 

برنامه AccuBattery برای تست سلامت باتری گوشی اندرویدی

کد سلامت باتری سامسونگ

این برنامه را به راحتی می‌توانید از اپلیکیشن بازار و یا Google play تهیه کنید. به عنوان مقدمه درباره نحوه کارکرد این برنامه باید بدانید که هر چرخه شارژ را وقتی در نظر می‌گیریم که یک دور گوشی از 100 درصد شارژ به 0 برسد اما افرادی که این اپلیکیشن را ساختند ثابت کردند اگر گوشی خود را به جای 100 درصد در هر نوبت شارژ تنها 80 درصد شارژ کنید به سلامت باتری بالاتری دست پیدا خواهید کرد، یعنی چرخه باتری را روی حداکثر 80 نگه دارید.

پس در صورتی که می‌خواهید از این برنامه استفاده کنید به عنوان قدم اول مدتی گوشی موبایل خود را به این روش شارژ کنید، درون خود برنامه هم گزینه فعال کردن زنگ هشدار هست که وقتی موبایل شما درحال شارژ شدن است به 80 درصد که رسید این هشدار فعال می‌شود که باید گوشی را از روی شارژ بردارید. همچنین اجازه ندهید شارژ گوشی شما به زیر 20 درصد برسد و می‌توانید برای جلوگیری از این اتفاق خرید پاوربانک را امتحان کنید.

برای تعیین سلامت باتری گوشی اندرویدی بعد از استفاده از قانون 80 درصد شارژ کردن گوشی موبایل، هنگام شارژ شدن گوشی وارد این اپلیکیشن شوید تا اطلاعات شارژ گوشی را مشاهده نمایید. مدت زمان مورد نیاز برای شارژ شدن گوشی و مقداری که می‌توان از آن استفاده کرد و… را می‌توانید با اطلاعاتی که به عنوان قابلیت باتری گوشی موبایلتان منتشر شده است تطبیق دهید و سلامت باتری موبایل اندرویدی خود را از این طریق بررسی کنید.

 

کد تست سلامت باتری اندرویدی

در ادامه با کدهایی آشنا می‌شویم که خیلی سریع و آسان اطلاعات نهایی مورد نیاز کاربر را نمایش می‌دهند اما باید توجه داشته باشید شاید برخی از این کدها روی هر گوشی اندرویدی کار نکند و تنها ایراد این روش هم احتمالا همین است. به قسمت برقراری تماس بروید و این کد را شماره‌گیری نمایید: *#*#4636#*#*

سپس با کلیک روی گزینه Battery information سلامت باتری گوشی شما نشان داده خواهد شد.

  • کد بررسی وضعیت سلامت باتری گوشی HTC:  *#0228# می باشد.
  • کد تست سلامت باتری گوشی اندرویدی هواوی: ##28465779## است.
  • کد تست سلامت باتری گوشی شیائومی: ##*6485##* است.
  • کد تست سلامت باتری گوشی سونی: ##*7378423#*# است.
  • کد تست سلامت باتری گوشی LG: ###4636*#* است.

 

بررسی سلامت باتری گوشی اندرویدی سامسونگ

برای این گوشی می‌توان اپلیکیشن‌های متعددی را از Google store دانلود کرد. مثل برنامه‌های Clean master, AccuBattery, GSam monitor البته خوشبختانه مدتی است این برنامه‌ها روی گوشی‌های سونی، شیائومی و هواوی هم قابل نصب هستند.

کد تست سلامت باتری گوشی سامسونگ: #0228#* است که می‌توانید با استفاده از این کد اطلاعات باتری گوشی خود را هر چندوقت یکبار بررسی کنید که در صورت بروز کوچیک‌ترین مشکل، قبل از اینکه مشکل بزرگتر رخ دهد از آن پیش‌گیری کنید.

 

سخن آخر: توضیحی درباره کالیبره کردن باتری

یکی از دلایل چک کردن مداوم باتری‌های گوشی‌های اندرویدی این است که ممکن است بعد از مدتی تنظیمات باتری این گوشی‌ها دست‌خوش تغییراتی شود مثل نشان دادن شارژ مناسبی از گوشی اما خاموش شدن ناگهانی آن، که در اینصورت میگوییم باتری به کالیبره شدن نیاز دارد تا هماهنگ با شارژی که نمایش می‌دهد عمل کند.

پس ما سلامت باتری را در فواصل خاصی چک می‌کنیم تا از بروز این مشکل و مشکلات دیگر از جمله به خرج افتادن با قیمت سرسام آور و دارای نوسان بازار جلوگیری کنیم. همچنین درنظر داشته باشید نگهداری از سلامت باتری گوشی اندرویدی برای شما هم از نظر اقتصادی و هم فنی سود بیشتر نسبت به خرید باتری غیر اصل خواهد داشت. امیدواریم این مطلب برای شما کاربردی بوده باشد در صورت داشتن هرگونه سوال در کامنت‌ها آن را مطرح نمایید.

 

بیشتر بخوانید:

تحریریه آرنیک موبایل
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *