با مزایا و معایب شارژرهای بی سیم بیشتر آشنا شوید

با مزایا و معایب شارژرهای بی سیم بیشتر آشنا شوید

ما عاشق فناوری هستیم زیرا همیشه پیشرفت‌های جدید و هیجان‌انگیزی دارد. هر روز علم و تکنولوژی با سرعت و قدرت خیره‌کننده‌ای در مسیر پیشرفت قدم برمی‌دارد و در تمام اتفاقات، وسایل و تجهیزات زندگی تاثیر چشم‌گیری می‌گذارد. وسایل دیجیتال و هوشمند بیشترین تغییر را از پیشرفت علم در خود احساس کرده‌اند. شاید زمانی‌که اولین تلفن‌های همراه به بازار آمد، کسی فکر نمی‌کرد که روزی این وسیله به شکل امروزی خود دربیاید، ظریف، باریک، زیبا و پر ازامکانات و قابلیت. این پیشرفت نه تنها روی موبایل اثرگذار بود، بلکه شامل تجهیزات جانبی موبایل و گوشی همراه هم می‌شد.

یکی از این فناوری‌ها، فناوری شارژ بی‌سیم است که همراه با فناوری تلفن‌های در سال‌های اخیر به سرعت توسعه یافته است و در بازار محبوب شده است زیرا نیازی به اتصال به کابل شارژ ندارد. تا چه میزان با این محصول آشنا هستید؟ آیا دوست دارید هنگام خرید یک شارژر برای گوشی یا تبلت خود، این مدل شارژر را انتخاب کنید؟ اگر هنوز با مزایا و معایب شارژرهای بی‌سیم آشنا نشده‌اید، در ادامه همراه ما باشید.

در این مقاله از مزایا و معایب شارژ بی‌سیم مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت و در پایان شما می‌توانید تصمیم بگیرد که آیا خرید شارژر برای گوشی یا تبلت مفید است یا خیر؟ بی سیم بخریم یا سیم دار؟

 

با مزایای و معایب شارژر های بی سیم بیشتر آشنا شویم

هر وسیله‌ی جدیدی که اختراع می‌شود یا برای بهبود عملکرد تغییری در آن ایجاد می‌گردد، به اصطلاح به روز می‌شود، در شروع کار با موانعی روبرو می‌شود از جمله آن‌که بعضی از افراد با آن مخالف هستند، در حالی که بعضی دیگر آن را به شدت مورد تشویق قرار می‌دهند یا در موارد دیگر محصول جدید، مزایا و معایب زیادی دارد که معایب باید برطرف شود و مزایا پیشرفت کنند. شارژرهای بی‌سیم از این قاعده مستثنی نبوده‌اند و هنوز در عمل راه زیادی در پیش دارند. بیایید مزایا و معایب اصلی شارژ بی‌سیم را با دقت مقایسه و بررسی کنیم.

از زمان معرفی استاندارد Qi در سال ۲۰۱۰، دستگاه‌های قابل حمل بیشتری از تلفن‌های هوشمند گرفته تا پوشیدنی‌ها شروع به استفاده از ویژگی‌های شارژ بی‌سیم کرده‌اند. توجه داشته باشید که این فناوری در وسایل نقلیه الکتریکی، ابزارهای برقی و تجهیزات پزشکی هم مورد استفاده قرار گرفته است.

شارژ بی‌سیم نوعی انتقال برق بی‌سیم مبتنی بر القای الکترومغناطیسی است که بدون برقراری تماس الکتریکی با دوشاخه یا داک، برق را تامین می‌کند و دستگاه خاصی را شارژ می‌کند.

 

مزایای شارژر بی سیم

مزایای شارژر بی سیم

برای صحبت در مورد مزایا و معایب، باید یک مرجع وجود داشته باشد. بهترین مرجع برای شارژ بی‌سیم تلفن همراه، شارژ سیمی است. در مقایسه با شارژ سیمی، شارژ بی‌سیم تلفن همراه دارای مزایای زیر است:

 

زیبایی

اولین مزیت این شارژر نسبت به شارژرهای معمولی در حس زیبایی شناختی آن است. در شارژرهای معمولی یک کابل کوتاه یا بلند وجود دارد که از آن برای اتصال به پریز استفاده می‌شود که محیط و فضا کمی شلخته و نامرتب می‌کرد و حس خوشایندی نداشت، اما در شارژرهای بی‌سیم این مشکل رفع شده است و شما فقط باید گوشی را به آرامی به شارژر تکیه دهید و جریان به طور مداوم بلافاصله به گوشی شارژ می‌شود و دیگری خبری از سیم و کابل نیست.

 

استفاده از آن آسان است

راحتی جالب‌ترین نکته‌ای است که برای علاقه مندان به فناوری وجود دارد. تلفن‌های همراه شارژ بی‌سیم موجود در بازار عمدتا از اصل القای الکترومغناطیسی برای رسیدن به شارژ بی‌سیم استفاده می‌کنند و هیچ رابطی بین شارژر و گوشی وجود ندارد. تلفن همراه دارای یک سیم پیچ گیرنده داخلی و شارژر دارای یک سیم پیچ فرستنده داخلی است، در نتیجه آن‌ها برق را از طریق القای الکترومغناطیسی به تلفن همراه ارسال می‌کنند. گرچه باید خود ایستگاه شارژ را به برق وصل کنید، اما لازم نیست نگران وصل کردن تلفن همراه، تبلت یا دستگاه‌های دیگر به وسیله‌ی کابل به شارژر باشید، بنابراین شارژ کردن فقط در یک مکان ثابت (مانند خانه یا محل کار) واقعا راحت است.

 

دوام بهتر

از آنجایی که شارژ بی‌سیم تلفن همراه نیازی به وصل و جداکردن مکرر کابل شارژ ندارد، فرسودگی رابط دیتای تلفن همراه بسیار کاهش می‌یابد. به یاد داشته باشید که این فناوری با تغذیه یا شارژ دستگاه بدون تماس الکتریکی کار می‌کند، از این رو، نیاز به وصل کردن کابل به درگاه شارژ را برطرف می‌شود. وصل و قطع مکرر برق می‌تواند، سیم‌های شارژ و پورت‌های شارژ دستگاه‌ها را فرسوده و پاره کند.

توجه داشته باشید، ساییدگی و پارگی ناشی از وصل و جدا کردن مکرر کابل شارژ به پورت می‌تواند باعث ایجاد خسارات مادی شود که می‌تواند خطر خطاهای الکتریکی را افزایش دهد. در عین حال سیم‌پیچ شارژ بی‌سیم تلفن‌های همراه در معرض هوا و رطوبت قرار نمی‌گیرد که این امر کاهش اکسیداسیون و خوردگی شارژ را در پی خواهد داشت. شارژ سیمی اغلب وصل و جدا می‌شود که به راحتی منجر به سایش و پارگی می‌شود و چون رابط در معرض هوا قرار می‌گیرد، مستعد اکسید شدن و خوردگی است.

 

کاربرد کم و توان بالا

شارژرهای بی‌سیم را می‌توان بر روی دستگاه‌های قابل حمل مانند گوشی‌های هوشمند، گجت‌های پوشیدنی از جمله ساعت هوشمند، تبلت و لپ‌تاپ مورد استفاده قرار دارد که معمولا در سطوح توان کمتر از ۱۰۰ وات شارژ می‌شوند. همچنین این نوع شارژرها قابلیت استفاده در دستگاه‌ها و وسایل الکترونیکی بزرگ‌تر از جمله وسایل نقلیه الکتریکی و هیبریدها و تجهیزات پزشکی را دارد که در سطوح توان بین ۱ تا ۳۰۰ کیلووات شارژ می‌شوند.

 

چند منظوره بودن

شما هم متوجه شده‌اید که شارژرهای بی‌سیم ممکن است با برخی از انواع تلفن‌های همراه ناسازگار باشند اما در شارژرهای بی‌سیم این‌گونه نیست. از آنجایی که ایستگاه‌های شارژ بی‌سیم را می‌توان به طور یکپارچه به نسخه‌ها و برندهای مختلف تلفن همراه متصل کرد، لازم نیست نگران وجود کابل‌های مناسب برای نوع پورت مناسب باشید.

 

کاربردهای پزشکی خاص

علوم پزشکی و مهندسی هم از مزایا شارژرهای بی‌سیم بهره‌مند شده‌اند. در حال حاضر، مطالعات و آزمایش‌هایی در حال انجام است که امکان استفاده از شارژ القایی را برای تأمین انرژی ایمپلنت‌ها، حسگرها و سایر دستگاه‌های پزشکی را فراهم کنند. تعبیه‌شده برای رفع نیاز به شارژ با سیم تهاجمی آزمایش می‌کنند.

 

معایب شارژر گوشی و تبلت

معایب شارژر گوشی و تبلت

اگرچه شارژ بی‌سیم مزایای زیادی دارد، اما در استفاده واقعی، معایب زیادی نیز دارد. در مقایسه با شارژ سیمی، شارژ بی‌سیم دارای معایب زیر است.

 

فاصله کوتاه

فناوری شارژ بی‌سیم تلفن‌های همراه فعلی به طور کلی فاصله بسیار کمی دارد و فاصله شارژ موثر به طور معمول باید تنها ۳-۸ میلی متر باشد، چون میدان مغناطیسی به سرعت در هوا تجزیه می‌شود، در نتیجه شارژ تلفن همراه اساسا باید به شارژر نزدیک باشد تا به طور موثر شارژ بی‌سیم را انجام دهد. این موضوع یک محدودیت است.

 

راندمان

شارژرهای عمومی ترانسفورماتور هم دارند، اما ترانسفورماتورهای شارژ بی‌سیم که از سیم پیچ فرستنده و سیم پیچ گیرنده تشکیل شده‌اند، ساختار محدودی دارند، بنابراین راندمان انتقال انرژی از نظر تئوری کمی کمتر از شارژرهای معمولی است. اگرچه شارژ بی‌سیم را می‌توان از برق جدا کرد، اما فاصله بین تلفن همراه و شارژر بسیار کم است. با این حال، اتلاف انرژی الکترومغناطیسی هنوز کم نیست و انرژی به میزان زیادی تلف می‌شود.

در عین حال، قدرت شارژ بی‌سیم به طور کلی کم است و شارژرهای بی‌سیم موجود در بازار به طور کلی ۱۵ وات هستند؛ تعداد کمی از تولید کنندگان شارژرهای بی‌سیم با شارژ سریع و بالاتری دارند. شارژ سیمی اساسا هیچ تلفات و هدر رفت انرژی ندارد، قدرت شارژ به طور کلی ۴۰-۵۰ وات شارژ سریع است و حتی تعداد کمی از شارژ سریع سازنده‌ها از ۱۰۰ وات فراتر رفته است.

 

سرعت شارژ آهسته

از آنجایی که دستگاه‌های دریافت کننده جریان مانند تلفن‌های همراه عمدتا قدرت ورودی را محدود می‌کنند، سرعت شارژ پایین است.

 

ناکارآمد است

یکی از اشکالات اصلی شارژ بی‌سیم این است که در واقع کارایی کمتری نسبت به شارژ سنتی دارد. زمانی که گوشی در حال شارژر است، شما نمی‌توانید از آن استفاده کنید و باید صبر کنید تا گوشی به طور کامل شارژ شود. کارشناسان توصیه می‌کنند، زمانی که شارژ باتری به ۳۵ یا ۴۰ درصد کاهش یافت، تلفن همراه را شارژ کنید. طبق آمار، شارژ کامل دستگاه با شارژر بی‌سیم ۳۰ تا ۸۰ درصد بیشتر از شارژ کابل با یک تلفن همراه سنتی طول می‌کشد.

علاوه بر این، اکثر شارژرهای بی‌سیم تلفن همراه در بازار به صورت تخت قرار می‌گیرند و تلفن همراه باید نزدیک به شارژر باشد. در این حالت شارژ، اساسا بازی با موبایل غیرممکن است و برای اتصال و گوش دادن به گوشی باید از هدست استفاده کنید. برای شارژ سیمی، اگرچه یک کابل بسته است، اما می‌تواند آزادانه در محدوده طولانی کابل حرکت کند.

 

گران است

حتی بهترین کابل‌های تلفن همراه هم بسیار ارزان هستند، اما شارژ بی‌سیم به طور کامل برای عموم در دسترس نیست. در شارژرهای بی‌سیم هم سر شارژ و هم تلفن همراه نیاز به اضافه کردن سیم پیچ شارژ و مدارهای حفاظتی مربوطه دارند، بنابراین قیمت کلی بالاتر از شارژ سیمی سنتی است. دستگاه‌هایی که از این فناوری به عنوان یک ویژگی الحاقی استفاده می‌کنند، به دلیل هزینه و پیچیدگی اضافی ساخت، نسبتا گران هستند. علاوه بر این، آن‌ها همچنین به لوازم جانبی تخصصی مانند پد شارژ یا پایه که بسیار گرانتر از شارژرهای کابلی هستند، نیاز دارند. این فناوری به الکترونیک درایو و سیم پیچ در دستگاه و لوازم جانبی نیاز دارد.

 

تابش الکترومغناطیسی

شارژ بی‌سیم تلفن‌های همراه با القای الکترومغناطیسی انجام می‌شود، بنابراین شارژر همیشه امواج الکترومغناطیسی تولید می‌کند. این موج الکترومغناطیسی عموما در محدوده فرکانسی ده‌ها تا صدها مگاهرتز قرار دارد. اگرچه ممکن است آسیب زیادی به بدن انسان وارد نکند، اما باز هم بسیار مضرتر از شارژ سیمی است.

 

کاهش عمر باتری

مطمئنا چیزی که بیش از همه ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، این است که این شارژر می‌تواند عمر مفید باتری موبایل ما را کاهش دهد زیرا این روش باعث می‌شود که باتری در هنگام شارژ بیش از حد معمول گرم شود، همان طور که آگاه هستید، گرما دشمن باتری گوشی همراه است. در مطلب افزایش طول عمر باتری گوشی اندروید می‌توانید راه حل‌های مفیدی را مطالعه کنید.

 

شارژ کردن از طریق کابل هنوز سریع‌ تر است

سرعت شارژ محدود یک نقطه ضعف مهم شارژ بی‌سیم است. به طور خاص، در شرایطی که کاربر به دلیل محدودیت زمانی نیاز دارد دستگاه خود را با بیشترین سرعت ممکن شارژ کند، شارژ از طریق کابل همچنان بهترین گزینه است.

 

شارژ بی سیم بخریم یا سیم دار؟

موارد فوق مزایا و معایب شارژ بی‌سیم تلفن همراه است که شما با آن آشنا شدید. این شارژرها طرفداران خاص خود را دارند. تکنولوژی شارژرهای بی‌سیم روند توسعه را در پیش گرفته است تا بتواند معایب را بهبود دهد و مزایا را ارتقا دهد.

 

نظر شما درباره این مطلب چیست؟ با توجه به موارد فوق، آیا شما ترجیح می‌دهید از این شارژرها استفاده کنید یا به همان شارژرهای معمولی اکتفا کنید؟

 

بیشتر بخوانید:

تحریریه آرنیک موبایل
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *