بهتر است عکس ‌ها با چه فرمتی در گوشی ‌های همراه ذخیره شوند؟

در رایانه عکس‌ها را با فرمت‌های گوناگون و رایجی مانند Gpg ،Tif ،Bmp ،Gif و سایر ذخیره می‌شوند که اغلب افراد از آن استفاده کرده‌اند و با آن آشنا هستند. این فرمت‌ها هر کدام ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند و دارای کاربردهای متفاوتی هستند اما فارغ از همه‌ی این موارد؛ با توجه به آن‌که امروزه گوشی‌های هوشمند جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان‌ها شده‌اند و اغلب کارها با استفاده از این گوشی‌ها قابل انجام هستند؛ یک سوال مهم وجود دارد، کدام فرمت عکس‌ها برای گوشی‌های همراه مناسب هستند؟

تماشاکردن عکس از طریق گوشی هم می‌تواند سرگرم‌کننده باشد و هم می‌تواند به عنوان یک کار حرفه‌ای در نظر گرفته شود. شما عکسی را داخل اینترنت دیده‌اید و دوست دارید آن را به گوشی خود منتقل کنید تا از آن استفاده کنید اما نمی‌دانید کدام فرمت برای ذخیره عکس روی گوشی شما مناسب‌تر است.

 

فرمت‌ های مختلف ذخیره عکس در گوشی

همان‌طور که گفته شد عکس‌ها فرمت‌های متفاوتی دارند که همه‌ی این فرمت‌ها برای گوشی‌های همراه مناسب نیست. در این مقاله تصمیم داریم تا شما را بهترین فرمت ذخیره عکس در گوشی هوشمند آشنا کنیم. به شما توصیه می‌کنیم این مطلب را حتما مطالعه کنید زیرا با خواندن این مقاله شما به غیر از آشنایی با فرمت‌های مناسب ذخیره عکس در گوشی‌های همراه، از جزئیات این فرمت‌ها، مزایا و معایب آن‌ها هم اطلاعات خوب و جامعی به دست خواهید آورد.

 

JPEG

بهترین فرمت ذخیره عکس

فرمت JPEG که مخفف عبارت Joint Photographic Experts Group است، اولین فرمت رایج برای ذخیره عکس در گوشی یا هر وسیله دیجیتال است که با کمک فشرده‌سازی تصاویر، اطلاعات زیادی را در یک فایل با اندازه کوچک ذخیره می‌کند. جالب است بدانید که اکثر دوربین‌های دیجیتال عکس‌ها را با فرمت JPEG ذخیره می‌کنند، زیرا در این صورت می‌توان عکس‌های بیشتری را در یک کارت دوربین نسبت به فرمت‌های دیگر ذخیره کرد.

یک فایل JPEG به گونه‌ای فشرده می‌شود که بخشی از جزئیات تصویر در طول فشرده‌سازی از بین می‌رود تا فایل کوچک شود و فضای کمتری را اشغال کنند. JPEG شناخته‌شده‌ترین فرمت فایل تصویری است که اغلب دستگاه‌ها و گوشی‌های همراه از آن به عنوان خروجی پیش فرض استفاده می‌کنند.

به طور معمول عکس‌های روی وب از فایل‌های JPEG هستند، زیرا یک فایل کوچک با حجم کم است که می‌تواند به راحتی در یک صفحه وب بارگذاری شود، همچنین از این فایل‌ها می‌توان برای ارسال ایمیل هم استفاده کرد. به خاطر کم حجم بودن این نوع فرمت عکس، زمان انتقال آن بسیار سریع است؛ این یک نکته کلیدی و اصلی درباره فایل JPEG است.

 اندازه فایل کوچک به این معنی است که تصاویر بیشتری را می‌توان روی یک کارت حافظه ذخیره کرد.

نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که فایل‌های JPEG در گوشی یا هر دستگاه دیگری فشرده می‌شوند و در نتیجه جزئیات و کیفیت خود را از دست می‌دهند؛ این یک نقطه ضعف بزرگ برای این فرمت است.

 

PNG

Portable Network Graphic یا PNG یک فرمت تصویر محبوب است که عمدتا توسط آیفون اپل و همچنین سایر سیستم عامل‌ها استفاده می‌شود. اغلب تصاویری که اسکرین شات می‌گیرید، با این فرمت در گوشی‌های همراه ذخیره می‌شوند. فایل‌های PNG به صورتی فایل‌ها را فشرده می‌کنند که داده‌ها، اطلاعات و جزئیات تصویر حفظ شود تا تعادل خوبی بین اندازه و کیفیت ایجاد شود.

فایل‌های PNG در دهه ۹۰ طراحی شده‌اند و به عنوان جایگزینی از فرمت تبادل گرافیکی (GIF) تعریف شده‌اند. این فایل به دلیل داشتن کیفیت بالا و حجم مناسب یک فرمت محبوب در اینترنت است که اغلب سایت‌ها از آن استفاده می‌کنند. این فرمت دارای برخی ویژگی‌های عالی مانند پالت‌های رنگی ۲۴ بیتی RGB، تصاویر در مقیاس خاکستری و نمایش پس‌زمینه شفاف است. فشرده‌سازی بدون اتلاف کیفیت یکی از بارزترین خصوصیات این فرمت است که باعث شفافیت عکس و حفظ کیفیت آن می‌شود.

 

GIF

همه‌ی ما بارها و به صورت مکرر از فرمت GIF یا Graphical Interchange Format که نوعی تصویر بسیار فشرده است، در گوشی‌های هوشمند استفاده کرده‌ایم. فرمت GIF از الگوریتم فشرده‌سازی LZW استفاده می‌کند تا کیفیت تصویر کاهش پیدا نکند. برای هر تصویر GIF معمولا حداکثر ۸ بیت در هر پیکسل و حداکثر ۲۵۶ رنگ در سراسر تصویر مجاز است؛ این نکته برخلاف یک تصویر JPEG است که می‌تواند تا ۱۶ میلیون رنگ را نمایش دهد.

زمانی که اینترنت ظهور کرد، GIF‌ها بهترین انتخاب بودند، زیرا به پهنای باند کم نیاز داشتند و با گرافیک‌هایی سازگار بودند که نواحی ثابت رنگ را مصرف می‌کنند. یک GIF متحرک تصاویر یا فریم‌های متعددی را در یک فایل واحد ترکیب می‌کند و آن‌ها را به صورت متوالی نمایش می‌دهد تا یک کلیپ متحرک یا یک ویدیوی کوتاه تولید کند. محدودیت‌های رنگی تا ۲۵۶ برای هر فریم است و احتمالا برای باز تولید تصاویر و عکس‌های دیگر با گرادیان رنگی کمترین مناسب هستند.

مانند PNG‌ها، GIFها برای استفاده در اینترنت ایده‌آل هستند و توانایی حفظ شفافیت عکس را دارند، اگرچه از شفافیت جزئی پشتیبانی نمی‌کنند. گیف‌ها امکان انیمیشن را هم دارند؛ این یک مزیت بسیار عالی و برتر نسبت به سایر فرمت‌هاست.

 

BMP

فایل‌هایی با پسوند .BMP نشان دهنده فایل‌های تصویر Bitmap هستند که برای ذخیره تصاویر دیجیتال بیت مپ استفاده می‌شوند. این پسوند یکی از عمومی‌ترین و رایج‌ترین پسوندهای ذخیره عکس در گوشی همراه، تبلت، رایانه و سایر دستگاه‌های دیجیتال است.

BMP توسط مایکروسافت اختراع شد و در ابتدا برای استفاده در پلتفرم ویندوز طراحی شد. با این حال، BMP‌ها در حال حاضر توسط برنامه‌های Mac هم شناخته می‌شوند. نکته مهم و بارز این نوع فرمت آن است که این فایل کیفیت تصاویر را هنگام فشرده‌سازی از بین نمی‌برد و شفافیت و وضوح تصاویر حفظ خواهند شد.

BMP‌ها فایل‌های بزرگی هستند زیرا داده‌های رنگی بدون هیچ فشرده‌سازی، در هر پیکسل جداگانه ذخیره می‌شوند. در نتیجه، BMP‌ها یک فایل دیجیتالی با کیفیت بالا ارائه می‌دهند که برای استفاده در چاپ عالی است اما برای وب ایده آل نیست زیرا حجم آن‌ها زیاد است و سرعت بالا آمدن و لود شدن وب‌ها را کاهش می‌دهد.

می توان از فایل BMP برای چاپ استفاده کرد، زیرا تصاویر با کیفیت هستند؛ دانستن این نکته می‌تواند برای شما مفید و جالب باشد.

 

Pdf

اغلب فکر می‌کنند فرمت pdf فقط برای اسناد است اما جالب است بدانید از این فرمت برای ذخیره عکس در گوشی هم استفاده می‌شود و همه‌ی سیستم عامل‌های گوشی از این فرمت پشتیبانی می‌کنند. کیفیت عکس‌ها با این فرمت بسیار بالاست اما بهتر است از آن‌ها در وب‌سایت‌ها استفاده نکرد زیرا این فرمت در وب به صورت خودکار نمایش داده نمی‌شود و برای تماشای آن باید در ابتدا عکس‌ها را دانلود کرد.

 

TIFF

انواع فرمت های ذخیره عکس

TIFF معمولا در صنعت عکاسی استفاده می‌شود؛ حتی اگر فرمت فایل نهایی یک JPEG باشد، فایل اولیه اغلب یک TIFF است. فایل‌های TIFF فشرده نیستند، بنابراین فرصتی برای پردازش گسترده ارائه می‌دهند. از آنجایی که TIFF‌ها فشرده نیستند، فایل‌های بسیار بزرگی هستند که فضای زیادی را هم در رایانه و هم در گوشی شما اشغال می‌کنند. برخی از دوربین‌ها TIFF را به عنوان فرمت تصویر با بالاترین کیفیت ارائه می‌دهند.

امکان دست‌کاری گسترده عکس‌ها در نرم‌افزارهای ویرایش و امکان چاپ با بالاترین کیفیت و اندازه‌های بسیار بزرگ، از جمله ویژگی‌ها و شاخصه‌های مهم این فرمت است.

 

HEIF

High Efficiency Image Format یا HEIF اولین بار در آیفون‌های اپل با iOS ۱۱ عرضه شد و بعدها اندورید ۱۰ و بالاتر از آن استفاده کردند. فرمت HEIF توسط گروه متخصصان تصاویر متحرک (MPEG)، تحت استاندارد ISO/IEC ۲۳۰۰۸-۱۲ در سال ۲۰۱۵ طراحی و توسعه داده شد. از آن زمان، این فرمت توسط تعدادی از تولیدکنندگان از جمله اپل، مایکروسافت و کانن پذیرفته شده است.

در واقع این یک فرمت جایگزین مدرن برای JPEG است و اغلب دارای پسوند فایل .HEIC است که از فرمت ویدیویی HEVC/H.265 برای فشرده‌سازی محتوا استفاده می‌کند و جدیدترین نوع فرمت ذخیره‌سازی در گوشی‌های هوشمند است. تصاویر HEIF ویژگی‌های مختلفی مانند شفافیت و رنگ 16 بیتی را ارائه می‌دهند که در JPEG در دسترس نیستند.

HEIF در واقع می‌تواند یک تصویر یا دنباله‌ای از تصاویر را مانند یک انیمیشن GIF یا یک دنباله HDR در یک فایل ذخیره کند.  فرمت HEIF می‌تواند تصاویر را با نسبت فشرده‌سازی بسیار بالا ذخیره کند که تقریبا دو برابر کارآمدتر از یک تصویر JPEG با کیفیت معادل است.

 

WebP

WebP یک فرمت تصویر مدرن و جدید است که فشرده‌سازی بدون از بین رفتن جزئیات و به صورت عالی را برای تصاویر در وب فراهم می‌کند. با استفاده از WebP، وب مسترها و توسعه دهندگان وب می‌توانند تصاویر کوچک‌تر و غنی‌تری ایجاد کنند که سرعت وب را افزایش می‌دهد؛ در حقیقت این فرمت مناسب سایت‌های آنلاین است و شرکت گوگل آن را طراحی و توسعه داده است.

تصاویر WebP در مقایسه با PNG ها و JPEG حجم کمتری دارند، در حالی‌که کیفیت عکس‌ها بسیار بالاست، همین نکته سبب شده است سرعت بارگذاری عکس‌ها در وب افزایش چشم‌گیری داشته باشد.

WebP یک فرمت فایل تصویری است که حاوی داده‌های تصویری با فشرده‌سازی بدون اتلاف جزئیات است. فرمت WebP همچنین از تصاویر متحرک پشتیبانی می‌کند و انتظار می‌رود در آینده از ویژگی‌های بیشتری پشتیبانی کند. اغلب مرورگرها از این فرمت استفاده می‌کنند، همچنین استیکرهای به کار رفته در تلگرام با این نوع فرمت ذخیره می‌شوند. برای ویرایش عکس‌هایی با این فرمت، نمی‌توان از برنامه‌های پیش‌فرض نصب شده روی رایانه و گوشی همراه استفاده کرد و باید از نرم‌افزارهای تخصصی کمک گرفت؛ این مورد اصلی‌ترین مشکلی است که این نوع فرمت برای کاربر ایجاد کرده است.

 

کدام فرمت ذخیره عکس در گوشی مناسب است؟

این فرمت‌ها بهترین نوع فرمت برای ذخیره عکس در گوشی هوشمند است و هر کدام دارای مزایا و معایب مختص خود هستند. از هر کدام از آن‌ها کاربرد خاص خود را دارند و می‌توان از آن‌ها در جایگاه مناسب خود استفاده کرد. حال که با این مشخصات آشنا شده‌اید، بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید که از کدام فرمت عکس استفاده کنید.

 

نظر شما در مورد مقاله‌ی بالا چیست؟ شما فرمت دیگری را می‌شناسید که برای گوشی‌های همراه مناسب است؟ اگر پاسخ شما مثبت است، آن را به ما معرفی کنید.

 

بیشتر بخوانید:

تحریریه آرنیک موبایل
اینستاگرام
token خالی است
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *